Skip to main content

“Deze tot nu toe ontbrekende schakel vormt de gewenste doorbraak”

Amsterdam, 9 december 2021 – Binnen drie minuten een zeer betrouwbaar en betaalbaar testresultaat. Deze instant test, aangeboden door Nostics is de gewenste doorbraak om weer te komen tot een open en veilige samenleving. Niemand hoeft nu nog 24 uur te wachten op een PCR-uitslag. Niemand gaat besmet meer naar binnen. Grote groepen kunnen weer veilig samenkomen. Organisaties die dit aanbieden krijgen binnen drie minuten zekerheid. Testresultaten kunnen direct digitaal worden doorgeven aan systemen zoals de CoronaCheckapp.

Deze test meet direct of iemand besmettelijk is of niet. Dit kan in teststraten, voor toegangstesten of om veilig naar werk te gaan. Luchtvaarmaatschappijen kunnen zo, door voor het boarden iedereen te testen, met grote zekerheid passagiers veilig te laten reizen; mogelijk zelfs zonder mondkapjes. En de anderhalve meter is in restaurants of theaters eigenlijk ook niet meer nodig. Iedereen kan weer vol meedoen aan onze samenleving en van tweedeling is geen sprake meer.    

De Covid-instant-test werkt snel (binnen drie minuten), is betrouwbaar (gevalideerde sensitiviteit van 98% (CT<30), specificiteit van 100%), volledig digitaal (resultaat te koppelen aan digitale systemen) en is betaalbaar voor iedereen (per test minder dan €5,-). De test reader, een apparaatje kleiner dan de gemiddelde printer, wordt op dit moment al gebruikt op verschillende plekken in binnen- en buitenland. In de succesvolle validatie die in Nederland op de XL Teststraat op Schiphol is gedaan, is rekening gehouden met zowel mensen met symptomen als zonder symptomen.

Commerciële teststraten zoals Hestia, een van de grootste teststraat providers in Nederland en verschillende labs werken al met deze 3 minuten test voor massaal gebruik. Er wordt gewerkt aan een propositie voor luchtvaartmaatschappijen en Schiphol en grote (sport)organisaties valideren het systeem momenteel om snel en doeltreffend hun teams te testen.

Voor meer informatie over deze revolutionaire doorbraak:

Vincent Laban

press@nostics.com

Maurits Buurman

+31(0)85-0737173

sales@nostics.com

Leave a Reply

Close Menu

Nostics B.V.
Pietersbergweg 199
1105 BV Amsterdam
The Netherlands

Nostics Inc.
1510 Page Mill Rd.,
PO Box 10012, Palo Alto,
CA, 94303 United States

T: +31(0)85 073 7100
E: info@nostics.com